Entrega de premis a l’IEP

juny 27, 2024

El proppassat dijous 27 de juny van ser atorgats els premis Penedès de Recerca organitzats per l’Institut d’Estudis Penedesencs en el marc de la Festa de la Recerca Jove Penedès celebrada a l’espai Far de Vilanova i la Geltrú.

A la primera convocatòria d’aquests Premis s’hi presentaren un total de setze treballs de dotze centres educatius de tota la vegueria Penedès: quatre de l’Alt Penedès, quatre del Garraf, tres del Baix Penedès i un de l’Anoia. Tots els treballs centraven la seva recerca en àmbits de coneixement ben diversos però d’àmbit penedesenc: de l’enologia i la viticultura, passant pel medi ambient, la tecnologia, la història, la cultura popular, l’educació fins a la temàtica de la perspectiva de gènere entre d’altres.

Els Premis Penedès han estat patrocinats per Serveis Mèdics Penedès, Rius i Rius assessoria vitivinícola, XTA: Xarxa de Comunicacions Alternatives i el mateix Institut d’Estudis Penedesencs. Aquests Premis suposen un brillant inici del camí investigador dels joves de la vegueria.

El primer premi dotat amb 1.000€ va ser pel treball Creació d’un dispositiu d’optimització agrícola presentat per Pau Milà Puig de l’Escola Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia, i va ser lliurat per Josep Panyella de Serveis Mèdics Penedès.

Ramon Arnabat, president de l’IEP assenyala les dues raons dels Premis: fomentar la recerca entre els joves i el sentiment penedesenc.
Josep Panyella, president de SMP, remarca la importància de ajudar al desenvolupament de les futures generacions.