Col·laboració SMP Músiques del retaule a l’església de Santa Maria de la Geltrú.

juny 27, 2024

El passat 27 de juny d’enguany es va presentar la vuitena edició de Músiques del Retaule a l’església de Santa Maria de la Geltrú.

L’Associació d’Amics del Retaule de Santa Maria de la Geltrú (AMICRET) de Vilanova i la Geltrú organitza la vuitena edició de Músiques del Retaule, un cicle de música sacra reconegut i de referència a Catalunya.

Músiques del Retaule és un cicle de concerts de música sacra que, des del 2017, s’ofereix a la ciutat de Vilanova i la Geltrú en l’entorn incomparable del retaule barroc de l’església de Santa Maria de la Geltrú.
Aquest cicle neix amb la voluntat d’oferir concerts de música religiosa de qualitat amb l’objectiu de promocionar els valors culturals, històrics i espirituals inherents al retaule d’estil barroc que presideix l’altar major de l’església de Santa Maria de la Geltrú.

El concert que inaugurarà aquest cicle el divendres 28 de setembre a les 20.30h serà el de Hugo Bolívar & Inégal ensemble amb un interessant programa de música barroca sota el títol El concurs de Leipzig: El dia que J. S. Bach va quedar tercer.

El segon concert que se celebrarà el 5 d’octubre a les 20.30h., serà a càrrec del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida. En aquesta ocasió podrem escoltar obres de les tres “religions Abrahàmiques” o també anomenades “del Llibre”.

El tercer concert serà el divendres 18 d’octubre a les 20:30 serà dirigit des de l’orgue per Juan de la Rubia, organista de la Sagrada Família de Barcelona, amb Irene Mas, soprano, Mercè Bruguera, mezzosoprano i Lixsania Fernández, viola da gamba.

I per tancar el Cicle d’enguany tindrem el quart concert el divendres 25 d’octubre, a les 20:30. L’ensemble Novum Organum i Schola Cantorum Paradisi Portae ens oferirà el Misteri dels Tres Reis d’Orient, una joia de la cultura teatral catalana d’arrels medievals, i que es torna a representar després de més de 400 anys.

El Cicle Músiques del Retaule es realitza gràcies a la col·laboració de Serveis Mèdics Penedès, la Fundació PINNAE i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. 

Enguany la recaptació serà a benefici de l’Economat de Vilanova, de Caritas diocesana. L’Economat és un banc d’aliments que actualment atén a més de 1200 persones i està gestionat per 80 persones voluntàries. Hi col·laboren molt activament l’Ajuntament i moltes empreses afincades a la comarca.

El preu de les entrades és de 15 €, i el de l’abonament per tot el Cicle 50€. Es poden aconseguir al web www.musiquesdelretaule.ca