Uneix-te a la lluita contra la leucèmia: Converteix-te en donant de medul·la òssia

maig 1, 2023

Aquest any, hem decidit dedicar el nostre estand a les fires de maig a una causa important: la leucèmia. Cada any, 5.000 persones a Espanya reben un diagnòstic de leucèmia, i moltes necessitaran un trasplantament de medul·la òssia per superar aquesta malaltia. Tu pots ser el donant que salvi vides! El trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a moltes persones que lluiten contra la leucèmia i altres malalties de la sang. Consisteix a reemplaçar les cèl·lules malaltes del pacient per cèl·lules saludables d’un donant compatible. Per assegurar-nos que tots els pacients tinguin un donant compatible, necessitem que més persones s’inscriguin al Registre de Donants. La donació de medul·la òssia pot salvar vides i el procés és relativament senzill. Com pots convertir-te en donant? Amb una mostra de saliva, podem determinar si la teva medul·la òssia és compatible amb pacients que necessiten un donant per lluitar contra la leucèmia. No obstant això, és important que estiguis informat sobre el compromís que assumes quan et sumes al Registre. Per aquest motiu, et demanarem que llegeixis i signis un consentiment, a més de respondre a totes les teves preguntes. Tingues en compte que la teva medul·la òssia estarà disponible per a qualsevol pacient a qualsevol lloc del món que necessiti un trasplantament. Qui pot inscriure’s com a donant de medul·la òssia? Qualsevol persona menor de quaranta anys que gaudeixi de bona salut pot inscriure’s. Només 1 de cada 3.000 persones registrades al Registre de Donants de Medul·la Òssia resultarà ser compatible amb un pacient. Com és el procés de donació de medul·la òssia? Les cèl·lules mare del donant es poden obtenir de dues maneres: Mitjançant l’extracció de cèl·lules mare del teu flux sanguini a través d’un procés anomenat afèresi. Això implica injeccions diàries durant quatre dies. Mitjançant l’extracció de medul·la òssia de la part posterior de la teva cadera mitjançant punxades. En aquest cas, es requereix anestèsia i hauràs d’estar a l’hospital fins a la tarda. Aquest mètode s’utilitza només en aproximadament el 10% dels casos. Pots obtenir més informació i veure un vídeo explicatiu a fcarreras.org/donamedula. És important destacar que la medul·la òssia és el lloc de producció de cèl·lules mare sanguínies i no té res a veure amb la medul·la espinal. A més, la teva medul·la òssia es regenera completament en qüestió de dies. Ajuda’ns a fer la diferència i a donar esperança a aquells que lluiten contra la leucèmia. Converteix-te en donant de medul·la òssia i sigues part de la solució!