Firart enceta una nova etapa sota el patrocini de SMP

juny 1, 2022

L’acord entre els antics promotors del projecte i Serveis Mèdics Penedès garanteix la continuïtat de la fira d’art de petit format de la Festa Major Vilafranca del Penedès, maig 2022.- La fira d’art de petit format Firart, que se celebra des de fa 33 anys en el marc de la Festa Major de Vilafranca, obre aquest any una nova etapa sota la direcció de les artistes vilafranquines Cristina Gallardo i Joana Salvadó i el patrocini de Serveis Mèdics Penedès. L’interès de SMP per salvar Firart va sorgir després que els seus organitzadors, Quim Jubert, Ramon Nadal i Ricard Rafecas, anunciessin l’any passat que aquella seria la darrera edició. El director de SMP, Josep Panyella, ha portat personalment les converses que han permès arribar a un acord per garantir la continuïtat de la fira amb l’aval no només dels seus creadors sinó també dels administradors de la Festa Major d’aquest any. Ja sota la producció de l’equip de Serveis Mèdics Penedès, la propera edició de Firart passa a denominar-se Firart-SMP i enceta així una nova etapa amb canvis importants que les noves directores del projecte, Cristina Gallardo i Joana Salvadó, han volgut introduir per consolidar la fira com “un espai d’intercanvi cultural que funcioni com un punt de trobada intergeneracional per artistes de diverses disciplines i un espai de creixement per a joves creadors”. En aquest sentit, el Firart-SMP 2022 és una proposta nova que acollirà un màxim de 40 artistes i buscarà un equilibri entre disciplines fins ara presents com la pintura, la fotografia i l’art digital, i obrirà les portes a propostes de volum com l’escultura, la joieria artística o la ceràmica. Des de l’organització es vetllarà per un equilibri entre les diferents disciplines artístiques i l’edat dels participants, prioritzant sempre els autors i autores locals. La tradicional subhasta d’obres cedides pels artistes se substituirà per un sorteig que se celebrarà el dia 1 de setembre i on les persones que tinguin una de les 40 butlletes premiades podran escollir una de les 40 obres cedides pels artistes participants. Les butlletes per participar en el sorteig costaran 10€ i estaran a la venda en diferents establiments comercials de Vilafranca i a través dels Administradors de la Festa Major. El sorteig serà públic i conduït per un personatge popular, tal com es feia en la subhasta. Les responsables de l’organització del nou Firart SMP 2022 han tancat també un acord de col·laboració amb el Teatre Casal de Vilafranca gràcies al qual la fira generarà un espai de diàleg sobre les arts visuals a la comarca en format de taula rodona, dins el marc de Tribuna Casal. La convocatòria per participar en el nou Firart SMP s’obre oficialment aquest dimecres 1 de juny. Els artistes interessats en participar-hi poden consultar les bases al web www.firartvilafranca.cat i enviar el seu portfoli amb exemples de les seves obres a info@firartvilafranca.cat abans del 21 de juny.