Innovació i Sostenibilitat a la Nova Delegació de Serveis Mèdics Penedès a Sant Sadurní

febr. 1, 2022

A Sant Sadurní, Serveis Mèdics Penedès (SMP) ha fet un pas significatiu en la seva missió de proporcionar serveis mèdics de la més alta qualitat. La nova delegació de Sant Sadurní, situada a la Rambla de la Generalitat número 17, ha unificat tots els serveis en un modern edifici que ofereix un ventall complet de serveis de salut. Aquesta nova delegació és més que un simple centre mèdic; és un símbol de compromís amb els pacients i amb la sostenibilitat. Un dels aspectes més destacats és la innovació en tecnologia mèdica, amb l’arribada d’un aparell de ressonància magnètica obert. Aquest tipus d’aparell és notablement més còmode per als pacients ja que no requereix que estiguin tancats en un cilindre durant l’exploració, cosa que pot provocar ansietat en algunes persones. Això demostra l’atenció de SMP envers la comoditat i el benestar dels seus pacients. A més de la tecnologia mèdica de darrera generació, l’edifici s’ha dissenyat sota criteris de sostenibilitat i estalvi energètic. L’objectiu és obtenir la classificació triple A com a edifici sostenible. La delegació de Sant Sadurní és el primer edifici de SMP que disposa de plaques fotovoltaiques. Aquestes plaques generen electricitat a partir de la llum solar, cobrint el 60% del consum energètic del centre. Això no només redueix l’impacte ambiental sinó que també contribueix a un estalvi energètic significatiu. A més, a la façana principal de l’edifici s’ha instal·lat un impressionant jardí vertical, que no només millora l’aspecte estètic del centre sinó que també té beneficis mediambientals i de salut. El director de SMP, el doctor Josep Panyella, ha destacat que aquesta inversió no només reflecteix la voluntat de continuar proporcionant serveis mèdics de qualitat sinó també l’aposta de SMP per estar al costat dels seus pacients a Sant Sadurní i les poblacions dels voltants. Aquesta nova delegació no només és un centre de salut sinó un exemple d’innovació i sostenibilitat que millora la vida dels pacients i contribueix al respecte pel medi ambient.