Educar i Prevenir: SMP Impulsa la Mobilitat Segura Amb Parc Mòbil d’Educació Viària

juny 21, 2021

Serveis Mèdics Penedès (SMP) està compromès amb la seguretat i la prevenció, no només en matèria de salut, sinó també en el foment de la mobilitat segura entre els joves. En aquest sentit, SMP ha establert acords de col·laboració amb els ajuntaments d’importants localitats de l’Alt Penedès: Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia i Gelida. A través d’aquesta iniciativa, SMP posa a disposició d’aquests municipis un parc mòbil d’educació viària que té com a objectiu fomentar la seguretat viària entre els joves. Aquest parc mòbil es pot muntar i desmuntar fàcilment, la qual cosa permet que es pugui instal·lar en diversos punts de les poblacions participants. Els cursos d’educació viària són dissenyats i impartits per agents de la policia local de cada municipi, que utilitzen aquest circuit com a eina de suport per a la formació i pràctiques destinades a fomentar la mobilitat segura. La idea d’aquesta iniciativa va sorgir arran de l’experiència de SMP en la realització de revisions mèdiques per obtenir o renovar els permisos de conduir. Després de reconèixer la importància de potenciar la formació viària, especialment entre els joves, SMP va decidir oferir activitats de prevenció i educació de manera dinàmica i lúdica. L’objectiu del parc viari és proporcionar als joves els coneixements i les habilitats necessàries per identificar situacions d’emergència i actuar de manera segura i assertiva. També busca ajudar-los a adquirir un comportament cívic i responsable en un entorn de circulació viària. Mitjançant aquest projecte, SMP té l’esperança d’ajudar a reduir la sinistralitat viària a la comarca treballant de la mà dels ajuntaments i la policia local. Josep Panyella, director general de SMP, ha destacat els objectius d’aquesta iniciativa, que inclouen “potenciar la formació i conscienciació en la conducció de vehicles”. La intenció de SMP és expandir aquest programa a altres municipis de la comarca del Garraf, especialment aquells on té centres de salut que realitzen revisions mèdiques per a la obtenció o renovació dels permisos de conduir. Aquesta iniciativa exemplifica com la col·laboració entre institucions i empreses privades pot tenir un impacte positiu en la comunitat, mitjançant la promoció de la seguretat viària i la formació d’un futur de conductors responsables i conscients.