Consells per Gaudir Saludablement de la Revetlla de Sant Joan

juny 19, 2020

La nit de Sant Joan s’acosta, i tot i que les celebracions d’enguany han de ser més restringides degut a la situació de la pandèmia de la Covid-19, encara és possible gaudir d’aquesta festa tan esperada de manera segura i saludable. Així que, si teniu previst celebrar Sant Joan, aquí us deixem alguns consells per evitar accidents i lesions causades per petards i gaudir d’una nit memorable: Mantenir els Petards Allunyats del Cos i la Cara: Quan enceneu un petard, assegureu-vos de mantenir-lo lluny del cos i de la cara. Després d’encendre’l, aparteu-vos ràpidament per estar a una distància segura quan exploti. No intenteu encendre un petard sostenint-lo amb la mà, ja que podria explotar abans de l’hora. Ús de Mascareta: Com que ara la mascareta és part de la nostra vestimenta quotidiana, assegureu-vos que estigui ben col·locada. Eviteu que les espurnes dels petards caiguin a la vostra cara o la mascareta. Llançar Petards de Manera Segura: No llenceu petards deliberadament contra res ni ningú. Assegureu-vos de controlar des d’on llenceu els petards per evitar que impactin contra persones o objectes. Eviteu llançar-los des de cotxes en marxa, finestres o balconades. Gels Hidroalcohòlics: En aquests temps portem gels hidroalcohòlics per netejar-nos les mans. Si teniu la intenció d’encendre petards, assegureu-vos de mantenir el gel lluny, ja que és inflamable i podria causar problemes si es barreja amb els petards. Protecció Ocular: Utilitzeu una gorra o ulleres de seguretat per protegir els vostres ulls. Aquestes actuen com a barrera contra les espurnes i les partícules que poden saltar dels petards, protegint els vostres ulls de cremades i traumes. No Feu Experiments Imprudents: Eviteu fer explotar petards dins de recipients tancats com ampolles, llaunes o escombraries. Aquestes accions poden fer saltar metralla que pot ser perillosa si impacta contra el cos. No Porteu Petards a la Butxaca: Eviteu guardar petards a les butxaques, ja que si són defectuosos o estan en mal estat, podrien explotar accidentalment. Guardeu-los en una motxilla o bossa per evitar que estiguin en contacte amb el cos. No Toqueu Petards No Encesos: Si un petard no explota, no us acosteu-hi per veure què ha passat. Permeteu que passi un temps (almenys mitja hora) abans de manipular-lo. Després, mullar-lo amb aigua per evitar una explosió accidental. Compra en Establiments Autoritzats: Adquireix els productes pirotècnics en llocs autoritzats i segueix les instruccions d’ús que apareixen als envasos. Això us garantirà que els petards tinguin garanties de seguretat i us ajudarà a evitar possibles accidents. Celebreu la Revetlla de Sant Joan amb responsabilitat i seguretat, i assegureu-vos que tots els participants coneixen aquests consells per prevenir accidents i lesions. La salut i la seguretat han de ser la prioritat mentre celebreu aquesta nit màgica. Bon Sant Joan!