#CONFINACURSA – Un Èxit Solidari: 3.549 Participants Sumen 7.098€ per la Recerca de la Covid-19

abr. 14, 2020

L’esperit de solidaritat i la força de la comunitat de Vilafranca van brillar el passat diumenge, 12 d’abril, a la #CONFINACURSA. Aquesta cursa familiar i solidària, organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca, va superar totes les expectatives amb un total de 3.549 participants. L’objectiu: recaptar fons per a la investigació contra la Covid-19. Les inscripcions es van obrir a partir del Dia Mundial de l’Activitat Física, el dilluns, 6 d’abril, a través de la plataforma en línia www.weevens.com. Cada inscripció tenia un cost d’1 euro, i Serveis Mèdics Penedès va decidir donar un pas més enllà i aportar 1 euro addicional per a cada inscripció, sumant-se a la causa solidària. Així, la recaptació total es va elevar a un impressionant total de 7.098 euros, que es van destinar a la campanya #joemcorono, que està contribuint a la investigació de tractaments i vacunes contra la Covid-19. La #CONFINACURSA va proposar als participants una dinàmica única. Cada corredor havia de recórrer 1 quilòmetre dins de casa, ja sigui corrent, caminant o de la manera que preferissin. La cursa es va fer en família, sense premis ni guanyadors, i cadascú va triar el seu propi recorregut confinat dins de casa. Ja fos al balcó, a la terrassa, pel passadís o fins i tot a una cinta de córrer domèstica, el que importava era la participació i l’esperit solidari. A més, tots els participants van tenir l’oportunitat de descarregar un dorsal personalitzable per imprimir i dissenyar a gust, així com un “diploma” amb el seu nom, que es va posar a disposició per a descarregar l’endemà de la cursa. La #CONFINACURSA no només va ser una manera de mantenir la comunitat activa i unida en temps difícils, sinó també una mostra de l’impacte positiu que es pot aconseguir quan les persones s’uneixen per una causa important. Amb 3.549 cors confinats, la comunitat de Vilafranca va donar un pas més a prop de vèncer la Covid-19.