Reforçant el Sistema Immunitari amb l’Alimentació

març 19, 2020

En la lluita contra la COVID-19, hem après la importància de les mesures de prevenció, com el distanciament social, l’ús de mascaretes i la neteja constant de mans. Però, sabieu que l’alimentació també pot jugar un paper fonamental en el reforç del nostre sistema immunitari? El sistema immunitari és un conjunt de mecanismes en el nostre cos que ens protegeixen contra les malalties, i aproximadament el 60% al 70% de les cèl·lules immunitàries es troben a l’intestí. Això fa que aquest òrgan sigui una peça clau del nostre sistema immunitari. Per aquest motiu, una dieta saludable pot ajudar a generar les defenses necessàries per protegir-nos de moltes malalties, incloent la COVID-19. Aquí us deixem alguns consells que podeu seguir des de casa en la vostra rutina alimentària per estimular el sistema immunitari: La meitat de la vostra ingesta d’aliments ha de consistir en fruites i verdures de temporada. Verdures com arxofes, espàrrecs, bledes, carbassa, mongeta verda, ceba, enciam, api, etc. Fruites com taronges, peres, pinyes, plàtans, etc. L’altra meitat de la vostra ingesta ha de ser una combinació de cereals, llegums, peix blau, carn i ous. Incorporeu aliments rics en antioxidants, com oli d’oliva verge extra. És important recordar seguir, en tot moment, les mesures de prevenció bàsiques per evitar la propagació de la COVID-19: Rentar-vos les mans amb aigua i sabó durant almenys 20 segons. Tosseu i esternudeu amb el colze. Eviteu tocar-vos la cara si heu estat en contacte amb altres persones. Mantingueu la distància social. QUEDEU-VOS A CASA. Només amb la col·laboració de tothom podrem guanyar aquesta batalla. Reforçar el nostre sistema immunitari a través d’una alimentació adequada és una part fonamental per mantenir-nos sans i protegits contra malalties, incloent la COVID-19. Vetllem per la nostra salut i la dels altres.