L’Hematologia Arriba a Serveis Mèdics del Penedès: La Ciència de la Sang

maig 8, 2019

Estem emocionats d’anunciar una nova incorporació a Serveis Mèdics del Penedès que millorarà encara més la nostra capacitat de proporcionar una atenció de salut completa i de qualitat. Des del dimecres passat, hem afegit una nova especialitat a la nostra gamma de serveis: l’hematologia. L’hematologia és una branca de la medicina que se centra en el diagnòstic, la prevenció i el tractament de les malalties relacionades amb la sang i els seus components, així com els òrgans i teixits que hi estan implicats. Aquesta especialitat es dedica a l’estudi dels components sanguinis, com els glòbuls vermells, les plaquetes i molts altres, així com les seves característiques com la coagulació. A més, l’hematologia té una relació multidisciplinària amb altres àrees mèdiques i quirúrgiques a l’entorn hospitalari. Què tracta l’hematologia? L’hematologia és una especialitat àmplia que aborda una varietat de malalties i diagnòstics, entre els quals es poden destacar: Anèmia: Una condició en què hi ha una manca de glòbuls vermells o hemoglobina en la sang, que pot provocar fatiga i debilitat. Leucopènia/Neutropènia: Una disminució dels leucòcits o neutrofils en sang que pot comprometre la capacitat del cos per combatre infeccions. Trombopènia: Una disminució de plaquetes en sang que pot portar a un augment del risc de sagnar. Alteracions hematològiques a l’embaràs: Sovint, es realitzen consultes sobre anèmia i trombocitopènia en pacients embarassades. Estudi de trombofília: Es realitza després d’un episodi de trombosi venosa per avaluar el risc de coagulació anormal. Adenopaties: Aquests són ganglis inflamats i poden ser un repte diagnòstic. Controls de Sintron: Importants per a pacients que reben anticoagulants orals. A més de les consultes, les exploracions complementàries més utilitzades en aquesta especialitat inclouen anàlisis de sang en diferents modalitats, ecografies abdominals, endoscòpies digestives, TACs, RM hepàtica i aspiració i biòpsia de medul·la òssia. La importància de l’hematologia L’hematologia juga un paper vital en la detecció i el tractament de malalties relacionades amb la sang que poden tenir un impacte significatiu en la salut dels pacients. La detecció precoç i el tractament adequat poden fer una diferència real en la qualitat de vida dels pacients. Estem encantats d’ofrir aquesta especialitat a Serveis Mèdics del Penedès per millorar encara més els nostres serveis de salut i garantir una atenció completa i personalitzada als nostres pacients. Si tens qualsevol pregunta o necessites més informació sobre l’hematologia i com pot ajudar en el teu benestar, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. La teva salut està en bones mans a Serveis Mèdics del Penedès.