Oportunitat de Detecció Precoç

abr. 3, 2019

Serveis Mèdics Penedès (SMP) és més que una organització de salut, és un aliat en la teva salut i el benestar de la comunitat del Penedès i Garraf. Avui, estem emocionats d’anunciar una nova iniciativa que pot canviar vides: la Campanya de Prevenció del Càncer de Colon i Recte de SMP. Aquesta campanya està dirigida a totes les persones majors de 35 anys o aquelles que tinguin una predisposició genètica a través d’antecedents familiars. El millor de tot és que aquest programa està disponible per a tothom, siguis o no pacient de SMP, i el millor de tot, és totalment gratuït. Per què la detecció precoç és tan important? El càncer de colon i recte és una malaltia que sovint no presenta símptomes evidents en les primeres etapes. És per això que és crucial detectar aquesta malaltia en les fases més primerenques, ja que això augmenta significativament les possibilitats d’èxit en el tractament. La detecció precoç pot prevenir la progressió de la malaltia i reduir el nombre de casos irreversibles al Penedès i al Garraf. Què és el càncer de colon i recte? El càncer de colon i recte és un dels càncers més freqüents a Espanya i afecta tant homes com dones. La majoria de les vegades es desenvolupa a partir de pòlips a l’interior del còlon o recte. Detectat en les primeres etapes, és més fàcil de tractar, augmentant les possibilitats de recuperació completa. Quins són els símptomes? Els símptomes del càncer de colon i recte poden incloure: Aparició de sang rectal o a les deposicions. Canvis en els hàbits intestinals durant més de sis setmanes. Fatiga o cansament continuats. Pèrdua de pes inexplicable. Malestar abdominal persistent, tipus rampes, gasos o dolor. No obstant això, és important destacar que, en la majoria dels casos, aquest càncer no presenta símptomes evidents fins a fases més avançades. És per això que la detecció precoç mitjançant programes com aquest és crucial. Com pots participar-hi? El programa de SMP consisteix en realitzar una senzilla prova de detecció de sang oculta en femta. Per a unir-te a aquest programa de prevenció, només has de fer els següents passos: Dirigeix-te a qualsevol dels cinc centres de Serveis Mèdics Penedès per recollir el material necessari i rebre les instruccions per realitzar la prova. Un cop hagis recollit la mostra, torna-la al centre, on serà analitzada. Rebràs els resultats, i si la prova és positiva, SMP et recomanarà realitzar una colonoscòpia, una prova que permet explorar el revestiment del còlon i el recte, i prevenir el càncer extirpant pòlips que podrien esdevenir malignes. La detecció precoç mitjançant aquest programa pot ser la diferència entre una recuperació completa i una batalla més difícil contra el càncer. Mitjançant aquesta campanya, SMP no només està compromès a proporcionar una detecció precoç del càncer de colon i recte, sinó que també vol recopilar dades estadístiques per avaluar la prevalença d’aquesta malaltia a Vilafranca del Penedès. Presentarem els resultats després d’un any d’execució del programa. Uneix-te a la campanya de prevenció del càncer de colon i recte de Serveis Mèdics Penedès i fes un pas cap a la teva salut i la salut de la nostra comunitat. La detecció precoç pot fer la diferència.