Presentació del Portal del Pacient de Serveis Mèdics Penedès: La Salut al Teu Abast

maig 10, 2018

El passat 9 de maig, en el marc de la celebració del nostre 25è aniversari, Serveis Mèdics Penedès va presentar el seu innovador Portal del Pacient. Aquesta plataforma virtual permet als usuaris accedir i gestionar la seva documentació mèdica compartida per professionals del centre de manera àgil i segura, sense necessitat de desplaçar-se a la clínica. A més, representa un gran pas cap a la millora de l’efectivitat assistencial i la sostenibilitat mediambiental. A diferència d’altres plataformes, el nostre Portal del Pacient compleix amb l’únic estàndard mundialment acceptat en estructuració de documentació clínica, el HL7 CDA-ISO27932. També incorpora el Blue Button, una opció que permet als pacients tenir el control de la seva pròpia informació mèdica. I per garantir la seguretat i comoditat dels usuaris, utilitza el Mobile Connect, un estàndard d’autenticació mòbil que permet l’accés al portal amb només introduir el número de telèfon, sense necessitat de contrasenyes. El Dr. Panyella, administrador de SMP, destaca que la finalitat d’aquest Portal és establir una relació de confiança amb els pacients, oferint-los una via de comunicació directa i immediata amb els professionals mèdics. Aquesta proximitat millorarà l’experiència dels pacients com a usuaris i incrementarà l’eficàcia assistencial de la clínica. Un dels avantatges més significatius d’aquesta digitalització és la contribució a pràctiques més sostenibles. Amb l’ús del Portal del Pacient, s’ha aconseguit reduir en un 60% el consum de paper que es destinava a l’entrega de documentació als pacients. Per activar el servei, els usuaris només han de sol·licitar l’accés via correu electrònic o telèfon a qualsevol dels centres de SMP. Un cop activat el compte, podran accedir al portal des de qualsevol dispositiu per consultar informes de resultats d’analítiques i proves diagnòstiques com mamografies, TACs, ecografies, ressonàncies magnètiques, analítiques de sang, audiometries, proves oftalmològiques, cardiologia, ginecologia i moltes altres. Aquesta presentació va ser tot un èxit, amb la presència d’importants representants de la comunitat local, com ara la PIMEC i l’ajuntament, a través de la Regidora de Salut de Vilafranca, la Sra. Ana Doblas. A Serveis Mèdics Penedès, continuem compromesos amb la millora de l’atenció als nostres pacients i la innovació en serveis de salut. Amb el Portal del Pacient, acostem encara més la salut al teu abast.