SMP presenta el seu Portal del Pacient

PREMIS FEGP 2018
07/05/2018
Portal del Pacient de SMP
El Portal del Pacient de SMP
28/06/2018

SMP presenta el seu Portal del Pacient

Presentació Portal Pacient

Serveis Mèdics Penedès va celebrar, al Vinseum, l’acte de presentació del nou Portal del Pacient de SMP. Una plataforma virtual amb la qual el pacient podrà accedir i disposar online de la seva documentació mèdica compartida pels professionals del centre.

Vilafranca del Penedès. 9 de maig de 2018. En el marc del seu 25è aniversari, el centre sanitari Serveis Mèdics Penedès (SMP) presenta el seu propi Portal del Pacient que permetrà, als usuaris que vulguin, accedir i apoderar-se de la seva documentació mèdica compartida pels professionals del centre, sense necessitat de desplaçar-se al centre de visita. Per SMP, també representa una sistema d’emmagatzematge, custòdia i lliurament d’informació mèdica en format digital que evitarà pèrdues i repeticions de documentació i en millorarà l’efectivitat assistencial del centre.

A diferència d’altres plataformes, compleix amb l’únic estàndard mundialment acceptat en estructuració de documentació clínica, el HL7 CDA-ISO27932; a la vegada, també incorpora el Blue Button, una opció que permet l’apoderament de la documentació mèdica per part del pacient i un sistema innovador d’autenticació més segur i còmode, el Mobile Connect, estàndard de seguretat amb el qual l’usuari pot accedir al portal només posant el seu número de telèfon, sense necessitat de memoritzar usuaris ni contrasenyes.

Per SMP, la finalitat del Portal del Pacient és facilitar l’accés del pacient a la seva pròpia informació amb total seguretat, confidencialitat i comoditat, a més d’aproximar distàncies entre aquest i el professional mèdic. “Volem crear una relació de confiança amb els nostres pacients, un tu a tu més proper que els resulti una porta oberta permanent amb el centre i els millori l’experiència com a usuaris, a més d’incrementar l’eficàcia mèdica assistencial del centre”, explica el Dr. Panyella, administrador de SMP.

Un altre dels principals beneficis que comporta aquest sistema digitalitzat és la contribució a unes bones pràctiques en matèria de sostenibilitat ja que es facilita, notablement, l’estalvi de paper. “Fèiem ús de grans quantitats de paper imprès per fer l’entrega en mà de documentació als nostres pacients i, gràcies al Portal el Pacient, n’hem aconseguit reduir gairebé el 60% del seu consum”, detalla el Dr. Panyella.

L’usuari que vulgui utilitzar aquest servei només ha de demanar l’accés al portal via email o telèfon de qualsevol dels centres SMP. Una vegada activat el compte, el pacient podrà accedir al portal quan vulgui i des de qualsevol dispositiu per consultar i disposar d’informes de resultats d’analítiques i proves diagnòstiques com: mamografies, TACs, ecografies, ressonàncies magnètiques, analítiques de sang, audiometries, proves oftalmològiques, de cardiologia, ginecologia, entre altres.

Agraïm a tots els assistents que ens vau acompanyar a l’acte i, especialment, al nostre partner tecnològic, Clinical Document Engineering, desenvolupadors d’aquesta plataforma online, per oferir-nos aquest avenç tecnològic pel nostre centre. També volem agrair en nom de SMP per la seva presència, als representants que van assistir de la  PIMEC i a la Sra. Ana Doblas, Regidora de Salut de Vilafranca, en representació de l’ajuntament.