SMP posa a disposició dels ajuntaments un parc mòbil perquè els joves aprenguin educació viària

SOMSalut, la targeta sanitària per a empreses i col·lectius
30/03/2021
15.000 pacients ja utilitzen de manera habitual la nova APP de Serveis Mèdics Penedès
26/07/2021

SMP posa a disposició dels ajuntaments un parc mòbil perquè els joves aprenguin educació viària

Serveis Mèdics Penedès posa a disposició dels ajuntaments de l’Alt Penedès un parc mòbil d’educació viària per fomentar la mobilitat segura entre els joves. SMP ha signat convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia i Gelida per implantar aquest servei itinerant en aquests municipis. El fet que sigui un parc mòbil fàcilment desmuntable facilita que es pugui instal·lar en diferents espais de la població. Els cursos d’educació viària els dissenyen i imparteixen agents de la policia local de cada municipi, que utilitzen el circuit cedit per SMP com a eina de suport per fer pràctiques dirigides a fomentar  la mobilitat segura.

 

La iniciativa va sorgir arran dels anys que SMP porta oferint la revisió mèdica per a l’obtenció o renovació del permís de conduir i després de comprovar la necessitat que hi havia de potenciar la formació viària, sobretot entre el col·lectiu jove. Així, es va decidir proporcionar activitats de prevenció i educació per a la mobilitat segura d’una forma dinàmica i lúdica. L’objectiu del parc viari és dotar els menors dels coneixements i habilitats necessaris perquè, tant ara com en un futur, aprenguin a identificar situacions d’emergència per tal d’actuar de manera segura i assertiva, a més d’ajudar-los a adquirir un comportament cívic i responsable en un entorn de circulació viària.

Signatura del conveni entre SMP i l'Ajuntament de Sant Sadurní

Signatura del conveni entre SMP i l’Ajuntament de Sant Sadurní

Mitjançant aquest projecte, SMP vol contribuir activament en la millora de la seguretat viària de la comarca treballant conjuntament amb ajuntaments i policies locals. Josep Panyella, director general de SMP, destaca els objectius del projecte:  “Col·laborar amb les institucions per potenciar la formació i conscienciació en la conducció de vehicles i disminuir així la sinistralitat a la comarca de l’Alt Penedès”. El propòsit de SMP és que aquest el parc mòbil es pugui oferir també als municipis de la comarca del Garraf, especialment en aquells municipis on SMP té un centre de salut on es realitzen reconeixements mèdics per a l’obtenció o renovació del permís de conduir.  El primer conveni de col·laboració es va signar amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el segon s’ha signat recentment amb l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i el tercer se signarà properament amb l’Ajuntament de Gelida.