SMP Patrociandor del concert Rèquiem de Mozart

Dia Mundial Càncer de Mama
Serveis Mèdics Penedès facilita la prevenció i el diagnòstic del Càncer de Mama.
19/10/2017
Ampliació del servei de rehabilitació al Complex Aquàtic
19/03/2018

SMP Patrociandor del concert Rèquiem de Mozart

El diumenge dia 29 d’octubre va tenir lloc a la Basílica de Santa Maria un concert únic del Rèquiem de Mozart en record i homenatge a Mossèn Jaume Berdoy, qui va morir el passat mes de febrer. Un dels patrocinadors d’aquest gran esdeveniment ha estat Serveis Mèdics Penedès, que una vegada més ha estat present i representant un acte cultural important a la comarca.

La iniciativa sorgia de la Polifònica de Vilafranca, en col·laboració amb la Comissió Santa Maria 2020, i comptava amb la participació de l’Orquestra de Cambra del Penedès.

Les dues formacions interpretaven plegades el Rèquiem en re menor de Mozart acompanyades de quatre solistes de primer nivell.

Els beneficis del concert, que va omplir la Basílica de Santa Maria amb més de set-centes persones, seran destinats a les obres de restauració de l’edifici.

A continuació deixem un recull dels diaris on s’explica en més detall aquest concert:

Hem tingut el goig d’assistir a un dels esdeveniments musicals més grans i bells de l’any a Vilafranca: una obra excepcional, el Rèquiem de Mozart, uns intèrprets magnífics i un ambient intens i emotiu.

El Rèquiem mozartià és una de les composicions més extraordinàries de la música de tots els temps, per la qualitat inherent a tota l’obra del geni de Salzburg, per la sàvia combinació de solistes, cor i orquestra, per la intensitat, pel dramatisme, per les circumstàncies en què fou composta, pel tema

Una obra així requereix una execució de gran altura, i ho va ser. En primer lloc la Polifònica de Vilafranca va estar a un nivell esplèndid, de veu, d’afinació, d’equilibri i, d’una manera especial, d’interpretació.

L’Orquestra de Cambra del Penedès (Màrius McGuinness, director) va complir amb solvència la primera vegada que s’enfrontava amb aquesta obra de tanta envergadura, tot un repte per a un grup de músics joves, però cada dia més competents i en els quals s’entreveu un recorregut de prometedores expectatives.

 Finalment, cal fer esment dels solistes, Marta Mathéu, Marta Infante, Carles Prat i Josep-Ramon Olivé. Senzillament insuperables. Són cantants que el més habitual és trobar-los als nostres millors escenaris com el Palau, l’Auditori de Barcelona o el Liceu, o a les grans sales musicals de Viena, Berlín, Londres o d’Amèrica. No és gaire corrent que actuïn en produccions més locals com la de Vilafranca; va ser, doncs, un autèntic luxe tenir-los entre nosaltres i poder-ne gaudir.

                    

Agraïments de la Polifònica de Vilafranca:

“Benvolguts,

Com a organitzadors del concert del Rèquiem de Mozart celebrat el proppassat dia 29 d’octubre a Vilafranca, ens plau adreçar-vos unes paraules d’agraïment per la vostra valuosa col·laboració en aquest concert, que va resultar ser tot un èxit.

En efecte, més de 700 persones van omplir la Basílica de Santa Maria, tot gaudint d’una  magnífica interpretació musical en homenatge i record a mossèn Jaume Berdoy.

La vostra generosa aportació ha contribuït als beneficis d’aquest concert, destinats a la restauració de la Basílica, que ja han estat lliurats a l’actual rector de Santa Maria.”