Serveis Mèdics Penedès cedeix un parc mòbil d’educació viària a l’Ajuntament i la Policia Local de Vilafranca.

Rehabilitació (Central)
Certificats d’excel·lència pel servei de rehabilitació de SMP
12/04/2019
hematologia_smp
Nova especialitat a SMP: Hematologia
08/05/2019

Serveis Mèdics Penedès cedeix un parc mòbil d’educació viària a l’Ajuntament i la Policia Local de Vilafranca.

Serveis Mèdics Penedès va signar, ahir, un conveni amb l’Ajuntament i la Policia Local de Vilafranca amb el qual els cedeix un parc mòbil d’educació viària per tal que puguin potenciar l’educació per a la mobilitat segura amb intervencions d’educació viària adreçades, generalment, a alumnes d’escoles i instituts de Vilafranca del Penedès. El conveni va ser signat per part del regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i pel director de SMP, Josep Panyella. Vilafranca serà la població on s’estrenarà aquest parc mòbil i l’avantatge és que es pot muntar allà on es cregui convenient i desmuntar fàcilment.

La iniciativa va sorgir arran dels anys que SMP porta oferint la revisió mèdica pels permisos de conduir i comprovar la necessitat que hi havia de potenciar la formació viària. Així es va decidir proporcionar activitats de prevenció i educació per a la mobilitat segura d’una forma dinàmica i lúdica. L’objectiu del parc viari és dotar als menors dels coneixements i habilitats necessaris perquè, tant ara com en un futur, aprenguin a identificar situacions d’emergència per tal d’actuar de manera segura i assertiva, a més d’ajudar-los a adquirir un comportament cívic i responsable en un entorn de circulació viària.

Mitjançant aquest projecte, volem participar activament en la millora de la seguretat viària de la comarca treballant conjuntament amb l’Ajuntament i la Policia local, les dues entitats locals que ajudaran a la difusió del projecte i desenvoluparan la funció logística i educativa del parc mòbil d’educació viària. El Dr. Josep Panyella destaca la voluntat de SMP de “col·laborar amb les institucions per potenciar la formació i conscienciació en la conducció de vehicles i així disminuir la sinistralitat a la comarca de l’Alt Penedès”.

El propòsit de SMP és que aquest projecte sigui itinerant a la resta de comarca i la intenció és oferir-ho als municipis on SMP, de la mateixa manera que a Vilafranca, hi té centre amb el servei de reconeixements mèdics per a l’obtenció i la renovació de permisos de conduir, és a dir, Sant Sadurní, Gelida i El Vendrell.

 

Imatges del parc mòbil d’educació viària:

Pla genral parc viari muntat  Bicicleta i tricicle parc mobil educacio viaria  Parc mòbil educacio viaria  Parc mòbil educacio viari