Preparació prova d’intolerància als sucres

Dieta lliure en hidrats de carboni

24 hores abans de l'exploració


1. Durant les 24h abans de la prova, ha de realitzar una dieta lliure en hidrats de carbó. No ha de prendre aliments que continguin fibra (fruites i verdures), ni fècules (patates, cereals i llegums), així com aliments de difícil digestió. En el cas de la detecció d’intolerància a la lactosa, no ha de prendre tampoc cap mena de producte làctic dos dies abans de la prova.

2. El pacient ha d’estar en dejú de 8 hores mínim.

3. En el transcurs de la prova, el pacient no pot menjar ni mastegar xiclet (pel seu contingut en sorbitol).

4. Durant els 30 minuts aneriors a l'inici de la prova, no està permès fumar ni realitzar exercici físic

Alimentació

Llet i productes làctics (només en el cas de la lactosa).

Cereals.

Pa, galetes.

Productes de pastisseria, dolços, melmelades.

Llegum, patata, verdura i vegetals.

Fruita i sucs de fruita.

Refrescos

Embotits elaborats (pernil dolç, mortadel·la...)

Xiclets.

Ous (truita francesa, ou dur, ou ferrat...)

Arròs blanc.

Embotit no elaborat (pernil salat).

Carn i peix (sense acompanyament).

Aigua, te.

Sucre blanc.

Contradiccions


La prova no es pot realitzar si no ha passat un mes des de: Tractament amb antibiòtics, rentat intestinal o endoscòpia digestiva. Ni medicació laxant o antidiarreics en els dos dies anteriors.


No prendre cap mena d’antiàcid (omeoprazol, etc) una setmana abans de la prova.


No rentar-se les dents el dia de la prova.