Ressonància Magnètica de 1,5 Tesla a Vilanova i la Geltrú

Cicles de formació contínua
Cicles de formació contínua
01/03/2016
Centre de Consultes Externes a Vilafranca del Penedès
01/06/2016

Ressonància Magnètica de 1,5 Tesla a Vilanova i la Geltrú

Ressonància Magnètica 1,5 Tesla a Vilanova i la Geltrú

Ja tenim en funcionament al nostre centre de Vilanova i la Geltrú la nova Ressonància Magnètica de 1,5 Tesla de la marca General Electric d’última generació i alta definició, on podem realitzar tot tipus de proves diagnòstiques. També disposem d’un servei de visualització online, que permet descarregar i emmagatzemar les imatges per integra-les a la història clínica o bé pels clients.

 

                           Ressonància MagnèticaRessonància MagnèticaRessonància MagnèticaRessonància MagnèticaRessonància Magnètica

 

La Ressonància Magnètica Nuclear (RMN o RM) representa actualment l’eina més poderosa del diagnòstic per a la imatge. Es una tècnica no invasiva ja que utilitza camps magnètics per a construir imatges que ajuden a detectar alteracions congènites, infeccioses, traumàtiques, vasculars, tumorals o degeneratives en qualsevol part del cos.

Aquesta, sotmet al pacient a un camp electromagnètic amb un iman de 1,5 teslas (equivalent a 15 mil vegades el camp magnètic de la terra) per obtenir una imatge de l’interior del cos humà sense necessitat d’una intervenció quirúrgica i permet diagnòstics més ràpids que es tradueixen en un menor temps d’espera per el pacient.

La informació és processada per ordinadors i transformada en imatges de l’interior del que s’ha analitzat. L’equipament ofereix una resolució molt més precisa de la imatge i permet observar detalls anatòmics no perceptibles amb altres equips.

Aquesta tecnologia avançada permet al metge observar els òrgans interns, vasos sanguinis, músculs, articulacions, tumors, àrees infectades i molt més sense necessitat de recórrer als rajos X ni a la cirurgia.

La RM és molt segura; de fet, utilitza forces naturals i no se li coneix cap tipus d’efecte nociu. És important saber que amb aquest procediment el pacient no s’exposa a cap tipus de radiació.

http://www.elsevier.es/es-revista-medicina-clinica-2-articulo-nuevas-aplicaciones-diagnosticas-resonancia-magnetica-13031788