Nova màquina de ressonància magnètica a Vilafranca.

Ortopantomografia-Panoramica Bucal
Novetats al Portal del Pacient: Imatges Radiològiques
15/05/2019
Resultats d'analítiques i informes de patologia
Resultats d’analítiques i informes de patologia al Portal del Pacient
22/08/2019

Nova màquina de ressonància magnètica a Vilafranca.

RM ECHELON Smart

Ja tenim en funcionament al nostre centre de Vilafranca la nova ressonància magnètica Echelon Smart 1,5T de Hitachi d’última generació.

L’adquisició d’aquesta màquina aporta múltiples avantatges tant pels professionals de radiologia de SMP com pels pacients; entre els principals, ofereix una millora significativa en la qualitat de la imatge diagnòstica, un ampli camp de visió i tot tipus d’aplicacions clíniques, algunes que ajudaran a millorar l’experiència de l’usuari durant la prova.

RM intel·ligent que combina diferents tecnologies:

  • Disposa d’una àmplia varietat de funcions per obtenir imatges d’alta definició de tot el cos. (SmartQUALITY). Per exemple, en especialitats com traumatologia, digestologia, neurologia i urologia, es podran obtenir imatges detallades d’estructures internes, patologies i lesions que, fins ara, eren difícils de definir o que no es feien amb tanta qualitat. Inclou, també, una funció d’estudi de la imatge en volum a partir d’un procés radial de 360°.
  • Es redueix el temps d’exploració necessari per realitzar la prova (SmartSPEED).
  • Minimitza els sorolls de l’exploració; es passa de 130 a 60 decibels. Això, proporciona una experiència més silenciosa i còmoda que redueix l’ansietat del pacient durant l’estudi. (SmartCOMFORT). L’equipament també incopora una finestra virtual al sostre, una tècnica amb efecte tranquil·litzador pel pacient.
  • Reducció del 60% dels costos de funcionament gràcies a un consum baix d’energia i zero evaporacions (SmartECO).
  • La instal·lació està preparada per ocupar el mínim espai possible (SmartSPACE).

El Dr. Josep Panyella, administrador i director mèdic de Serveis Mèdics Penedès, destaca que “aquesta inversió respon a l’objectiu que té el grup mèdic de mantenir una evolució constant en innovació tecnològica per poder ser útils i estar a l’alçada de les necessitats dels nostres pacients.

Per a celebrar aquesta nova adquisió, ahir al vespre vam realitzar, al Teatre Casal de Vilafranca, l’acte inaugural del nou equipament de ressonància magnètica. Acompanyats de treballadors, col·laboradors i clients, el Dr. Panyella i la Dra. Villani de l’equip de radiologia van explicar els detalls i beneficis de la RM Echelon Smart 1,5T de Hitachi.

Dr. Josep Panyella Dra.Villani Equip Radiologia

Què és una ressonància magnètica?

La ressonància magnètica és una prova de diagnosi per imatge que es realitza per poder visualitzar amb detall les estructures internes del cos, i així poder diagnosticar i tractar diferents malalties.

En cas de voler més informació, us deixem aquest document sobre la preparació i precaucions prèvies a la realització d’un examen de ressonància magnètica i el seu procediment.

Per altra banda, l’any passat es van realitzar a SMP més de 3500 ressonàncies magnètiques. Amb aquest nou equipament i les prestacions que inclou, es preveu augmentar la quantitat de ressonàncies a més de 4000 anuals, millorant-ne també la qualitat i proporcionant una experiència al pacient molt més agradable.

Prova ressonancia magnètica