La mamografia 3D

Espai rehabilitació Vilanova
Nou espai de rehabilitació SMP a Vilanova
06/08/2020
clínca dental Vilanova
Obrim la Clínica Dental SMP Vilanova
25/09/2020

La mamografia 3D

Mamografia 3D per tomosíntesi

La mamografia 3D per tomosíntesi: l’avanguarda tecnològica en la cura de la dona.

A SMP ja disposem de la tecnologia més avançada, fins a dia d’avui, pel diagnòstic del càncer de mama: la mamografia per tomosíntesi amb imatge sintetitzada (3D). Un nou sistema que obté una imatge per mil·límetre aconseguint un diagnòstic molt més precís i fiable, sense la necessitat de repetir proves.

A diferència de la mamografia convencional, aquest sistema abasta tota la mama i crea una imatge en 3D, en menor temps d’exposició i reduint, així, la dosi de radiació. La imatge 3D de la mama permet detectar fins i tot els tumors més petits en tot tipus de mames.

La mamografia per tomosíntesi emet uns nivells de radiació molt inferiors als del sistema convencional. Així, es redueix l’impacte negatiu durant l’exploració i la prova resulta menys molesta per la pacient.

Amb la nova tècnica podrem fer una detecció precoç del càncer de mama i altres patologies, iniciant el tractament amb antel·lació i aconseguint un major èxit en la pacient.

Aquesta prova diagnòstica serà de gran ajuda pel pla de prevenció del càncer de mama que SMP va engegar fa uns anys. Aquest programa està dedicat a pacients que a través d’una autoexploració s’hagin detectat alguna anomalia. En aquest cas, poden acudir al centre i seran ateses de forma prioritària per un especialista en ginecologia, a més de facilitar-los l’accés a les proves diagnòstiques que puguin necessitar.

Dins la unitat de diagnosi per imatge, també volem destacar la renovació de la màquina de TAC. Recentment, hem incorporat un TAC d’última generació amb un escàner més precís aconseguint imatges més definides i d’alta resolució.