Endoscòpia i colonoscòpia

La colonoscòpia és una prova molt efectiva que ens permet explorar el revestiment del còlon i el recte per detectar possibles anomalies i tractar-les a temps. És per això que, per tal de que la prova resulti efectiva, necessitem netejar prèviament el còlon i el recte i preparar-nos correctament per la prova.
* Delegacions VP= VILAFRANCA // VG=VILANOVA // SS=SANT SADURNÍ // EV=EL VENDRELL
Servei * Delegacions
ENDOSCÒPIA VP
COLONOSCÒPIA VP

Dieta baixa en residus

72 hores abans de l'exploració

Aliments permesos: Carn, pollastre i peix bullit o a la planxa, Ous, Arròs, Brous filtrats, Pasta italiana, Galetes i torrades sense fibres, Pa, Pa torrat, Sucs filtrats, Café, te, infusions i begudes sense gas, Formatges durs, Oli.
Aliments prohibits: Fruites, llegums, verdures i amanides, productes integrals, aliments cuinats amb salses, estofats, embotits, pastissos i dolços, xocolata, llet i begudes amb gas, fruits secs, iogurt.

Dieta líquida

El dia abans de la colonoscòpia

19:00h Prendre el primer sobre de CitraFleet® ben dissolt en un got de 150 ml d’aigua freda.
19:30 - 21:00h Beure lentament OBLIGATÒRIAMENT un mínim de 1,5 litres de líquid (aigua, infusions, brou filtrat i begudes sense gas tipus Isostar).
22:00h Prendre el segon sobre de CitraFleet® ben dissolt en un got de 150 ml d’aigua freda.
22:30 - 01:00h Beure lentament OBLIGATÒRIAMENT un mínim de 1,5 litres de líquid (aigua, infusions, brou filtrat i begudes sense gas tipus Isostar).
23:00h Prendre el primer sobre de CitraFleet® ben dissolt en un got de 150 ml d’aigua freda.
23:30 - 01:00h Beure lentament OBLIGATÒRIAMENT un mínim de 1,5 litres de líquid (aigua, infusions, brou filtrat i begudes sense gas tipus Isostar).
08:00h Prendre el segon sobre de CitraFleet® ben dissolt en un got de 150 ml d’aigua freda.
08:30 - 10:00h Beure lentament OBLIGATÒRIAMENT un mínim de 1,5 litres de líquid (aigua, infusions, brou filtrat i begudes sense gas tipus Isostar).

Medicació

Què cal tenir en compte si s'està prenent algun tipus de medicament

  • Si vostè està prenent anticoagulants orals (Sintrom®, Aldocumar®, Tedicumar®) haurà de suspendre la medicació 4 dies abans de la prova i prendre, en tot cas heparina subcutània.
  • Si vostè està prenent antiagregants orals (Iscover®, Plavix®, Tiklid®, Ticlodone) haurà de suspendre-ho 7 dies abans de la prova i prendre en tot cas Adiro (Aspirina).
  • Si vostè està prenent Àcid Acetil Salicílic (Aspirina®) a dosis superiors a 300 mg substituir-ho per aspirina de 100 mg 3 dies previs a la prova.
  • Si vostè està prenent Pradaxa o Eliquis haurà de suspendre-ho 2 dies abans de la prova.
  • Si vostè està prenent Tromoalyt 300 mgs reduir la dosis a 150 mgs.
  • Si vostè és diabètic pregunti al seu metge sobre la medicació antidiabètica pel dia anterior i el mateix dia de la prova.
  • Si vostè fa servir inhaladors nasals, pot utilitzar-los sense problema
  • Si vostè és portador de un marcapassos haurà d’avisar uns dies abans de la prova. Si pateix una valvulopatia o li han realitzat endoprotesis o substitució d’una vàlvula cardíaca, haurà d’avisar uns dies abans de l’exploració, ja que haurà d’assistir una hora abans per administrar-li antibiòtics endovenosos de profilaxis d’endocarditis bacteriana.
  • Si vostè està prenent Ferro oral i/o fibra haurà de suspendre-ho 7 dies abans de l’exploració.
  • La resta de medicació es podrà prendre de manera habitual abans d’iniciar la preparació i després de l’exploració.

Dia de la prova

El mateix dia de la colonoscòpia

És aconsellable que vingui acompanyat.
Si és diabètic i precisa insulina, s’ha operat del cor o pren Sintrom, diguins-ho al moment.
Si té radiografies del budell, porti-les el dia de l’exploració.
No podrà conduir fins passades 4 hores de l’exploració.